Current Affairs Question || 10 Aug 2021

0
113
Current Affairs Question
Current Affairs

Current Affairs Question

Current Affairs Question: In this post, we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. Who’s candidate applies for the competitive exam who must read these all post.

Current Affairs Question 10 August 2021

Ques 1. Dr. Virendra Kumar has launched the “PM-Daksh” portal and mobile app at Dr. Ambedkar International Center in which city?
Ans. Delhi

Ques 2. Who has proposed a bill in the Parliament to repeal the provisions of the Income Tax Act?
Ans. Nirmala Sitharaman

Ques 3. Which is Revolution Day celebrating all over India on 9th August?
Ans. august revolution day

Ques 4.Which day celebrate all over the world on 9th August?
Ans. world tribal day

Ques 5. Which administration abolish the requirement of Inner Line Permit for Indian citizens?
Ans. Ladakh Administration

Ques 6. Which company is approved single-dose COVID-19 in India?
Ans. johnson and johnson

Ques 7. How many industrial corridors have been avowed so far under the National Industrial Corridor Program?
Ans. 11

Ques 8. The establishment of the Defense Cyber ​​Agency has been approving under the aegis of which ministry?
Ans. Ministry of Defence

Ques 9. Which Indian player winning the gold medal for India after 13 years in Tokyo Olympics 2020?
Ans. Neeraj Chopra

Ques 10. Which High Court has set away the Tamil Nadu law banning online games?
Ans. Madras High Court

 

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1

Tags: current affairs, current affairs today, current affairs of today, current affairs gk today, current affairs daily, current affairs gk, gk with current affairs, current affairs 2020 pdf, current affairs for UPSC, current affairs UPSC

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here