• Thu. Feb 29th, 2024

NotesPlanet

Visit Our NotesPlanet Website and Build your Future

Current Affairs 30 October 2023Current Affairs 30 October 2023

Current Affairs

Current Affairs 30 October 2023: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all government exams. Read this post carefully. All Question Important for exam Like: SSC, Bank, LDC.

30 October 2023 Current Affairs 

Ques 1. Which state’s Jamrani Dam project has been approved by India?
Ans. Uttarakhand

Ques 2. At which place was the 6th Indian Coast Guard (ICG) Subordinate Officers’ Conference held?
Ans. New Delhi

Ques 3. Which state’s cabinet has approved ‘Special Tiger Protection Force’?
Ans. Arunachal Pradesh

Ques 4. Where will Saras Livelihood Fair 2023 start at the national level?
Ans. Gurugram

Ques 5. Which two cities of Punjab were selected in the Swadesh Darshan 2.0 scheme of the Union Tourism Ministry?
Ans. Amritsar and Kapurthala

Ques 6. The Chief Minister of which state has unveiled Juhi, the mascot for the ‘Women Asian Champions 2023’?
Ans. Jharkhand

Ques 7. ‘Neutrino Telescope’ has been in the news. It is related to which country?
Ans. China

Ques 8. Who has been appointed by BCCI as the head coach of the Indian women’s cricket team?
Ans. Amol Muzumdar

Ques 9. In which Nordic country are protests taking place against gender discrimination?
Ans. iceland

Ques 10. The second phase of which campaign will be launched by the School Education Department under the No Bag Day initiative in all government schools of the state from Saturday?
Ans. Good touch bad touch

Ques 11. In which state ‘Winds Scheme’ has been announced to provide accurate weather information to the farmers?
Ans. Uttar Pradesh

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs, current affairs 2022 , current affairs today , current affairs 2023 , vision ias current affairs , drishti ias current affairs , current affairs in hindi , gk today current affairs , adda247 current affairs, 05 October 2023 Daily Current Affairs, Current Affairs notesplanet, 26 अक्टूबर 2023 कर्रेंट अफेयर्स ,20 October 2023 Current Affairs .

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *