• Mon. Mar 4th, 2024

NotesPlanet

Visit Our NotesPlanet Website and Build your Future

Current Affairs 26 October 2023Current Affairs 26 October 2023

Current Affairs

Current Affairs 26 October 2023: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all government exams. Read this post carefully. All Question Important for exam Like: SSC, Bank, LDC.

Current Affairs 26 October 2023

Ques 1. In which district of Gujarat did Amit Shah inaugurate Nano DAP (Liquid) Plant?
Ans. Kalol

Ques 2. Which state appointed Justice Siddharth Mridul as the 7th Chief Justice of the High Court?
Ans. Manipur

Ques 3. Which position has Cambridge Court World School of Rajasthan achieved in the Grand Finale competition?
Ans. first

Ques 4. Where have scientists discovered the fossils of ‘coral reef’?
Ans. Ladakh

Ques 5. Joint military exercise ‘SAMPRITI XI’ has been concluded between India and which country?
Ans. bangladesh

Ques 6. India and which country recently started the joint military exercise “Harimau Shakti-2023”?
Ans. Malaysia

Ques 7. ‘The Reverse Swing – Colonialism to Cooperation’ has been written by whom?
Ans. Ashok Tandon

Ques 8. To which biological park of the state has the Babbar lion-lioness pair been brought from Shakkar Bagh Zoo in Gujarat?
Ans. Nahargarh Biological Park, Jaipur

Ques 9. Which country has become the first country in the world to successfully launch ‘Electromagnetic Railgun’ from an offshore ship?
Ans. Japan

Ques 10. Where is the World Health Summit 2023 held?
Ans. berlin

Ques 11. Which city has been confirmed as the host city for Season 10 of the ABB FIA Formula E World Championship?
Ans. Hyderabad and Shanghai

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs, current affairs 2022 , current affairs today , current affairs 2023 , vision ias current affairs , drishti ias current affairs , current affairs in hindi , gk today current affairs , adda247 current affairs, 05 October 2023 Daily Current Affairs, Current Affairs notesplanet, 22 अक्टूबर 2023 कर्रेंट अफेयर्स ,20 October 2023 Current Affairs .

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *