Current Affairs 28 November 2023

0
57
Current Affairs 28 November 2023
Current Affairs 28 November 2023

Current Affairs

Current Affairs 28 November 2023: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all government exams. Read this post carefully. All Question Important for exam Like: SSC, Bank, LDC.

28 November 2023 Current Affairs

Ques 1. In which state has the ‘Global Professional Accountants Conference 2023’ been inaugurated?
Ans. Gujarat

Ques 2. Which expressway of Uttar Pradesh will become the first ‘Solar Expressway’?
Ans. Bundelkhand Expressway

Ques 3. Who became the new king after the death of Britain’s Queen Elizabeth II?
Ans. Prince Charles

Ques 4. Which cricketer has been made the brand ambassador of AS-IT-IS Nutrition?
Ans. Ravindra Jadeja

Ques 5. Name India’s first on-demand blood logistics platform for hospitals and blood banks?
Ans. Blood+

Ques 6. According to the survey conducted, where is Gautam Buddha Nagar in the country in terms of the number of women-led startups?
Ans. eighth

Ques 7. Where is the second season of ‘Ultimate Kho Kho League 2023’ being held?
Ans. Bhubaneswar

Ques 8. Which state’s tourism mission has received global recognition from UNWTO?
Ans. Kerala

Ques 9. On which issue did RBI impose penalty on Citibank, Bank of Baroda and Indian Overseas Bank?
Ans. Non-compliance

Ques 10. When is International Day for the Elimination of Violence against Women observed every year?
Ans. 25 November

Ques 11. The first cable car service of Eastern Uttar Pradesh started in which of the following districts?
Ans. Mirzapur

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs, current affairs 2022 , current affairs today , current affairs 2023 , vision ias current affairs , drishti ias current affairs , current affairs in hindi , gk today current affairs , adda247 current affairs, 05 October 2023 Daily Current Affairs, Current Affairs notesplanet, 26 अक्टूबर 2023 कर्रेंट अफेयर्स ,20 October 2023 Current Affairs.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here