Current Affairs 27 November 2023

0
32
Current Affairs 27 November 2023
Current Affairs 27 November 2023

Current Affairs

Current Affairs 27 November 2023: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all government exams. Read this post carefully. All Question Important for exam Like: SSC, Bank, LDC.

27 November 2023 Current Affairs

Ques 1. What is the title of the short film which won the Best Film Award in the ’75 Creative Minds of Tomorrow’ Film Challenge at IFFI?
Ans. Ode

Ques 2. Which country has named Cyclone ‘Miking’ which will hit the Bay of Bengal?
Ans. myanmar

Ques 3. In which Industrial Development Authority of Uttar Pradesh will Kapila Agro Industries Company invest Rs 100 crore?
Ans. Gorakhpur Industrial Development Authority

Ques 4. Where did Anish Bhanwala win the bronze medal in the men’s 25 meter rapid fire pistol event?
Ans. Doha

Ques 5. Who won the gold medal in the European Yoga Sports Championship 2023?
Ans. Ishwar Sharma

Ques 6. Which state government has signed an agreement with CSIR and DRDO to promote research in Bulk Drugs Park?
Ans. Uttar Pradesh

Ques 7. Which state launched ‘Hot Cooked Meal Scheme’ for children in Anganwadi centres?
Ans. Uttar Pradesh

Ques 8. Which state’s tourism mission has received global recognition from UNWTO?
Ans. Kerala

Ques 9. Which state has launched Water Smart Kid campaign for water conservation awareness?
Ans. Meghalaya

Ques 10. In which country ASEAN India Millet Festival-2023 is being organised?
Ans. Indonesia

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs, current affairs 2022 , current affairs today , current affairs 2023 , vision ias current affairs , drishti ias current affairs , current affairs in hindi , gk today current affairs , adda247 current affairs, 05 October 2023 Daily Current Affairs, Current Affairs notesplanet, 26 अक्टूबर 2023 कर्रेंट अफेयर्स ,20 October 2023 Current Affairs.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here