• Mon. Mar 4th, 2024

NotesPlanet

Visit Our NotesPlanet Website and Build your Future

Current Affairs 22 November 2023Current Affairs 22 November 2023

Current Affairs

Current Affairs 22 November 2023: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all government exams. Read this post carefully. All Question Important for exam Like: SSC, Bank, LDC.

22 November 2023 Current Affairs

Ques 1. Who has been selected from Rajasthan for the Self-reliant Bharat Nirman Ratna Award-2023?
Ans. Dr. Poonamchand Joshi

Ques 2. ‘Mohammad Muizzu’ has taken oath as the 8th President of which country?
Ans. Maldives

Ques 3. What is the theme of World Children’s Day 2023?
Ans. for every child, every right

Ques 4. Who has topped the recently released global unicorn ranking?
Ans. USA

Ques 5. Who has inaugurated the 3rd Hockey India Senior Women’s Inter Department National Championship 2023?
Ans. Hardeep Singh Puri

Ques 6. Which country’s foreign exchange reserves have increased by 4.672 billion dollars?
Ans. India

Ques 7. Who has been honored with the prestigious ‘Election Commissioner of the Year’ award at the 19th International Electoral Affairs Conference and Awards Ceremony?
Ans. Dr. Madhukar Gupta

Ques 8. Which state government has secured the first position in the entire country in ‘Inland Fisheries-Plains Area’?
Ans. Uttar Pradesh

Ques 9. Who is the head of the jury panel for the Best Web Series award at IFFI 2023?
Ans. Rajkumar Hirani

Ques 10. Which Indian cricketer’s wax statue will be installed in the ‘Wax Museum’ of Jaipur?
Ans. Virat Kohli

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs, current affairs 2022 , current affairs today , current affairs 2023 , vision ias current affairs , drishti ias current affairs , current affairs in hindi , gk today current affairs , adda247 current affairs, 05 October 2023 Daily Current Affairs, Current Affairs notesplanet, 26 अक्टूबर 2023 कर्रेंट अफेयर्स ,20 October 2023 Current Affairs.

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *