• Mon. Mar 4th, 2024

NotesPlanet

Visit Our NotesPlanet Website and Build your Future

Current Affairs 17 November 2023Current Affairs 17 November 2023

Current Affairs

Current Affairs 17 November 2023: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all government exams. Read this post carefully. All Question Important for exam Like: SSC, Bank, LDC.

17 November 2023 Current Affairs

Ques 1. Which country will be the partner country of Vibrant Gujarat Summit 2023
Ans. United Arab Emirates

Ques 2. Where has the sixth meeting of ‘India-OPEC Energy Dialogue’ been held?
Ans. Austria

Ques 3. Who has taken command of the Eastern Fleet of the Navy?
Ans. Rajesh Dhankhar

Ques 4. Which state has become the first to adopt the Uniform Civil Code?
Ans. Uttarakhand

Ques 5. NASA, ISRO have planned a joint space mission to map the globe every how many days?
Ans. 12 days

Ques 6. Which country will open a new Consulate in Seattle, United States?
Ans. India

Ques 7. Where will the 10th ‘ASEAN’ Defense Ministers’ Meeting be held?
Ans. Jakarta

Ques 8. To which country has Israel sold air defense system amid the conflict in Gaza?
Ans. finland

Ques 9. The formation of Jharkhand state on 15 November 2000 is also the birth anniversary of which personality of Jharkhand?
Ans. Birsa Munda

Ques 10. At which place was the Gunnery Seminar 2023 of the Indian Navy held?
Ans. Kochi

Ques 11. Which team became the first team to reach the semi-finals of Cricket World Cup 2023?
Ans. India

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs, current affairs 2022 , current affairs today , current affairs 2023 , vision ias current affairs , drishti ias current affairs , current affairs in hindi , gk today current affairs , adda247 current affairs, 05 October 2023 Daily Current Affairs, Current Affairs notesplanet, 26 अक्टूबर 2023 कर्रेंट अफेयर्स ,20 October 2023 Current Affairs.

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *