• Tue. Feb 27th, 2024

NotesPlanet

Visit Our NotesPlanet Website and Build your Future

Current Affairs 16 November 2023Current Affairs 16 November 2023

Current Affairs

Current Affairs 16 November 2023: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all government exams. Read this post carefully. All Question Important for exam Like: SSC, Bank, LDC.

16 November 2023 Current Affairs

Ques 1. Which country has the British government decided to add to the list of safe countries?
Ans. India

Ques 2. The pioneer of Indian hospitality passed away in November 2023. what is his name ?
Ans. Prithvi Raj Singh Oberoi

Ques 3. Who has been appointed by the Board of Torrent Gas Limited as the Managing Director of the company?
Ans. Manoj Jain ji

Ques 4. Which country’s defense company SAAB has become the first foreign company to get 100% FDI?
Ans. Sweden

Ques 5. ‘Abua Bir Dishom Campaign’ has been launched by which state government?
Ans. Jharkhand

Ques 6. Where was the sixth high-level meeting of India-OPEC energy dialogue held?
Ans. vienna

Ques 7. Where has the Indian Navy started the 14th Special Forces Diving Refresher Camp?
Ans. mauritius

Ques 8. Where has the ‘International Mining and Resources Conference 2023’ been organised?
Ans. Australia

Ques 9. Where will NITI Aayog establish the country’s first Fisheries Atal Incubation Center?
Ans. Kerala

Ques 10. Where has the ’14th International Conference’ of the National Human Rights Commission (NHRI) been held?
Ans. Copenhagen

Ques 11. Who became the winner in the World Economic Forum’s Smarter Climate Farmers Challenge?
Ans. Gate e-Registry

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs, current affairs 2022 , current affairs today , current affairs 2023 , vision ias current affairs , drishti ias current affairs , current affairs in hindi , gk today current affairs , adda247 current affairs, 05 October 2023 Daily Current Affairs, Current Affairs notesplanet, 26 अक्टूबर 2023 कर्रेंट अफेयर्स ,20 October 2023 Current Affairs.

 

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *