Current Affairs 18 November 2023

0
44
Current Affairs 18 November 2023
Current Affairs 18 November 2023

Current Affairs

Current Affairs 18 November 2023: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all government exams. Read this post carefully. All Question Important for exam Like: SSC, Bank, LDC.

18 November 2023 Current Affairs

Ques 1. Which country has launched the world’s fastest internet?
Ans. China

Ques 2. Who will be honored with the 19th ‘Artist Award’?
Ans. Apollinaris D’Souza

Ques 3. What is the theme of World COPD Day 2023?
Ans. Breathing is life – act earlier

Ques 4. Indian naval ship Advantage Suite has been brought back safely from which country?
Ans. Iran

Ques 5. How many total medals has Rajasthan won in the 37th National Games held in Goa?
Ans. 66

Ques 6. Who has been elected Chairman of the International Jury Panel at the 54th IFFI?
Ans. Shekhar Kapur

Ques 7. Which country has banned the Chinese app ‘TikTok’?
Ans. Nepal

Ques 8. Which country has signed a $400 million agreement with ADB for the development of urban infrastructure?
Ans. India

Ques 9. Which day is celebrated as World Philosophy Day in 2023?
Ans. 16 November

Ques 10. Which country has won the title of ‘Billie Jean King Cup 2023’?
Ans. Canada

Ques 11. Which state election icon has been created for the upcoming assembly elections-2023?
Ans. Divyakriti Singh

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs, current affairs 2022 , current affairs today , current affairs 2023 , vision ias current affairs , drishti ias current affairs , current affairs in hindi , gk today current affairs , adda247 current affairs, 05 October 2023 Daily Current Affairs, Current Affairs notesplanet, 26 अक्टूबर 2023 कर्रेंट अफेयर्स ,20 October 2023 Current Affairs.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here