• Mon. Mar 4th, 2024

NotesPlanet

Visit Our NotesPlanet Website and Build your Future

Current Affairs 07 November 2023Current Affairs 07 November 2023

Current Affairs

Current Affairs 07 November 2023: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all government exams. Read this post carefully. All Question Important for exam Like: SSC, Bank, LDC.

07 November 2023 Current Affairs

Ques 1. PM Modi has been re-elected as the president of which temple trust?
Ans. Somnath Trust

Ques 2. At which place “World Food India 2023” will be organized?
Ans. New Delhi

Ques 3. Which country has recorded a record decline in its birth rate?
Ans. Italy

Ques 4. Which state has launched ‘Multilingual Microsite’ to promote religious tourism?
Ans. Kerala

Ques 5. IPS officer Praveen Madhukar Pawar has recently been appointed as the joint director of CBI. Which committee appoints CBI directors?
Ans. Appointments Committee of the Cabinet

Ques 6. India and which nation have signed a letter of intent in public administration?
Ans. France

Ques 7. Who has been honored with the ‘Wildlife Photographer of the Year’ award?
Ans. Vihaan Talya Vikas

Ques 8. Scientists of which country have developed a vaccine for cocaine?
Ans. brazil

Ques 9. Where has EESL launched the ‘National Skilled Cooking Programme’?
Ans. New Delhi

Ques 10. Name the first foreign bank to provide electronic bank guarantee platform in India?
Ans. HSBC Bank

Ques 11. Which state government will start vaccination program for the prevention of ‘Cervical Cancer’?
Ans. Kerala

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs, current affairs 2022 , current affairs today , current affairs 2023 , vision ias current affairs , drishti ias current affairs , current affairs in hindi , gk today current affairs , adda247 current affairs, 05 October 2023 Daily Current Affairs, Current Affairs notesplanet, 26 अक्टूबर 2023 कर्रेंट अफेयर्स ,20 October 2023 Current Affairs.

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *