• Mon. Mar 4th, 2024

NotesPlanet

Visit Our NotesPlanet Website and Build your Future

Current Affairs 06 November 2023Current Affairs 06 November 2023

Current Affairs

Current Affairs 06 November 2023: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all government exams. Read this post carefully. All Question Important for exam Like: SSC, Bank, LDC.

06 November 2023 Current Affairs

Ques 1. Which country will host the World Telecommunication Standardization Assembly 2024?
Ans. India

Ques 2. Which country has revoked the ratification of the Nuclear Test Ban Treaty?
Ans. russia

Ques 3. Which Indian player won the women’s singles ‘Abu Dhabi Masters Badminton 2023’ title?
Ans. Unnati Hooda

Ques 4. On which day is International Day for Biosphere Reserves celebrated?
Ans. 3 November

Ques 5. In which stadium has Sachin’s statue been unveiled?
Ans. Wankhede Stadium

Ques 6. Which ministry has achieved achievement in removing unnecessary items and optimizing workplace in Special Drive 3.0?
Ans. Ministry of AYUSH

Ques 7. Which country’s cricketer ‘David Willey’ has announced his retirement after World Cup 2023?
Ans. England

Ques 8. The Minuteman III missile has been tested by the US Air Force. Which company has manufactured this missile?
Ans. Boeing

Ques 9. In which Raj Bhavan has the name of the Throne Room been changed to Sardar Vallabhbhai Patel Unity Room?
Ans. Kolkata

Ques 10. Which state government has launched ‘iStart talent connect; Has the portal been launched?
Ans. Rajasthan

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs, current affairs 2022 , current affairs today , current affairs 2023 , vision ias current affairs , drishti ias current affairs , current affairs in hindi , gk today current affairs , adda247 current affairs, 05 October 2023 Daily Current Affairs, Current Affairs notesplanet, 26 अक्टूबर 2023 कर्रेंट अफेयर्स ,20 October 2023 Current Affairs.

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *