• Wed. Feb 28th, 2024

NotesPlanet

Visit Our NotesPlanet Website and Build your Future

Current Affairs 05 November 2023Current Affairs 05 November 2023

Current Affairs

Current Affairs 05 November 2023: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all government exams. Read this post carefully. All Question Important for exam Like: SSC, Bank, LDC.

05 November 2023 Current Affairs

Ques 1. Which country has launched the ’40th Antarctica Scientific Expedition’?
Ans. China

Ques 2. Ritika Hooda has become the first Indian woman to become U23 Women’s World Champion. In which sport does she represent India?
Ans. Wrestling

Ques 3. Under which scheme has the Rajasthan Sanskrit Academy launched the audio-video recording of the complete code of Atharvaveda and Samveda?
Ans. Veda Conservation Scheme

Ques 4. Which state player has won the silver medal in the women’s hammer throw event in the 37th National Games?
Ans. Manjubala

Ques 5. Who has written his autobiography ‘Lions Death Drank the Moonlight’?
Ans. S Somnath

Ques 6. In which state ‘Parumala Perunnal’ festival is celebrated?
Ans. Karnataka

Ques 7. Which Indian actor has been chosen by Flair Writing Industries Limited as its brand new face?
Ans. Ranbir Kapoor

Ques 8. Where has a grand Ramlila exhibition been organized to celebrate Indian culture?
Ans. Dubai

Ques 9. Under the National Education Policy 2020, which institution will be formed to increase the quality of school education and competition among schools in the state?
Ans. State School Standards Authority

Ques 10. Who has inaugurated the employment fair at Mahendra Ghat in Patna?
Ans. Giriraj Singh

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs, current affairs 2022 , current affairs today , current affairs 2023 , vision ias current affairs , drishti ias current affairs , current affairs in hindi , gk today current affairs , adda247 current affairs, 05 October 2023 Daily Current Affairs, Current Affairs notesplanet, 26 अक्टूबर 2023 कर्रेंट अफेयर्स ,20 October 2023 Current Affairs.

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *