• Mon. Mar 4th, 2024

NotesPlanet

Visit Our NotesPlanet Website and Build your Future

Current Affairs 04 November 2023Current Affairs 04 November 2023

Current Affairs

Current Affairs 04 November 2023: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all government exams. Read this post carefully. All Question Important for exam Like: SSC, Bank, LDC.

04 November 2023 Current Affairs

Ques 1. Where has ‘Prime Minister Narendra Modi’ laid the foundation stone of Amrit Vatika and Amrit Mahotsav Memorial?
Ans. New Delhi

Ques 2. Who organized the workshop ‘India-AU Cooperation for a Better Inclusive World’?
Ans. NITI Aayog

Ques 3. What is the name of the India-born author who won the 2023 British Academy Book Award for Global Cultural Understanding?
Ans. Nandini Das

Ques 4. Which has become the second most polluted city in the world?
Ans. Mumbai

Ques 5. Who has been made the General Officer Commanding-in-Chief of the South-Western Command of the Indian Army based in Jaipur?
Ans. Dheeraj Seth

Ques 6. Which state’s ‘Kozhikode city’ has been announced by UNESCO as the first city of literature?
Ans. Kerala

Ques 7. Who has been appointed as the MD and CEO of Tata Power Renewable Energy?
Ans. Deepesh Nanda

Ques 8. Who organized a one-day seminar on cyber security in November 2023?
Ans. Central Information Commission

Ques 9. Where in Uttar Pradesh was South-West Asia’s largest beverage plant inaugurated?
Ans. Amethi

Ques 10. Which team became the first team to reach the semi-finals of Cricket World Cup 2023?
Ans. India

Ques 11. Which state player has won the silver medal in Taekwondo in the 37th National Games?
Ans. Sonia Sharma

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs, current affairs 2022 , current affairs today , current affairs 2023 , vision ias current affairs , drishti ias current affairs , current affairs in hindi , gk today current affairs , adda247 current affairs, 05 October 2023 Daily Current Affairs, Current Affairs notesplanet, 26 अक्टूबर 2023 कर्रेंट अफेयर्स ,20 October 2023 Current Affairs.

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *