Current Affairs 03 November 2023

0
81
Current Affairs 03 November 2023
Current Affairs 03 November 2023

Current Affairs

Current Affairs 03 November 2023: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all government exams. Read this post carefully. All Question Important for exam Like: SSC, Bank, LDC.

03 November 2023 Current Affairs

Ques 1. Which state government will build 8 lakh houses for the homeless under ‘Abua Awas Yojana’?
Ans. Jharkhand

Ques 2. How many students in Uttar Pradesh get A+ in proficient assessment test?
Ans. 31 lakhs

Ques 3. In which country will the world’s tallest ‘nuclear research reactor’ be established?
Ans. Bolivia

Ques 4. Who has won the title of Miss Universal Grand India-2023?
Ans. Vipra Mehta

Ques 5. How many total medals did India win in the Para Asian Games?
Ans. Total 111 medals

Ques 6. Which university will launch its own ‘satellite’?
Ans. Aligarh Muslim University

Ques 7. Who launched the platform ‘Mera Yuva Bharat (My India)’ on National Unity Day?
Ans. Narendra Modi

Ques 8. Who has been selected to lead the South-East Asia region of the World Health Organization?
Ans. Saima Wazed

Ques 9. Who has topped the Fairwork India Rating 2023?
Ans. bigbasket

Ques 10. Which player has won the silver medal in men’s saber event in fencing in the 37th National Games held in Goa?
Ans. Karan Singh

Ques 11. Which country has been on top in terms of Fintech Unicorns?
Ans. USA

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs, current affairs 2022 , current affairs today , current affairs 2023 , vision ias current affairs , drishti ias current affairs , current affairs in hindi , gk today current affairs , adda247 current affairs, 05 October 2023 Daily Current Affairs, Current Affairs notesplanet, 26 अक्टूबर 2023 कर्रेंट अफेयर्स ,20 October 2023 Current Affairs.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here