30 September 2023 Current Affairs

0
69
30 September 2023 Current Affairs
30 September 2023 Current Affairs

Current Affairs

30 September 2023 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all government exams. Read this post carefully. All Question Important for exam Like: SSC, Bank, LDC.

Current Affairs 30 September 2023 

Ques 1. Which country has made the record of ‘highest score’ in T20 cricket?
Ans. Nepal

Ques 2. What position does India rank in the Global Innovation Index 2023 ranking published by the World Intellectual Property Organization?
Ans. 40th

Ques 3. Who is part of the team that won gold in the men’s 10m air pistol team event at the Asian Games 2022?
Ans.  Sarabjot Singh, Shiva Narwal and Arjun Singh Cheema

Ques 4. Where will the Indo Pacific Army Chiefs Conference be held?
Ans. New Delhi

Ques 5. Where has Home Minister Amit Shah presided over the 31st meeting of ‘Northern Regional Council’?
Ans. Amritsar

Ques 6. What position has India held according to the World Talent Ranking Report 2023 released by the International Institute for Management Development?
Ans. 56th

Ques 7. Who organized the global launch of ‘Travel for Life’?
Ans. Ministry of Tourism

Ques 8. Who has BCCI chosen as its official partner for the domestic and international seasons?
Ans. SBI Life

Ques 9. In which state government, women beat officers will be known as ‘Shakti Didi’?
Ans. Uttar Pradesh

Ques 10. Who has presided over the 20th anniversary celebration of Vibrant Gujarat Global Summit event held at Science City, Ahmedabad?
Ans. Narendra Modi

Ques 11. Who has been elected as the President of Media Research Users Council India in September 2023?
Ans. Shailesh Gupta

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs, current affairs 2022 , current affairs today , current affairs 2023 , vision ias current affairs , drishti ias current affairs , current affairs in hindi , gk today current affairs , adda247 current affairs, 25 September 2023 Daily Current Affairs, Current Affairs notesplanet.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here