• Tue. Feb 27th, 2024

NotesPlanet

Visit Our NotesPlanet Website and Build your Future

01 October 2023 Current Affairs01 October 2023 Current Affairs

Current Affairs

01 October 2023 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all government exams. Read this post carefully. All Question Important for exam Like: SSC, Bank, LDC.

Current Affairs 01 October 2023 

Ques 1. Which campaign has been launched by the Assam state government?
Ans. Chief Minister Self-reliant Assam Campaign

Ques 2. How many medals did the Indian team win in rowing at the 19th Asian Games, Hangzhou 2022?
Ans. 5 medals

Ques 3. According to the data released recently from RTI, what percentage of voters have linked Aadhaar to Voter ID?
Ans. 60%

Ques 4. Which person presided over the concluding session of Arogya Manthan 2023?
Ans. Dr. Mansukh Mandaviya

Ques 5. Where will the fourth edition of Indo-Latin America Cultural Festival be organized?
Ans. New Delhi

Ques 6. Which country has topped the Global Innovation Index (GII) 2023?
Ans. Switzerland

Ques 7. Where has the India Energy Summit 2023 been inaugurated?
Ans. New Delhi

Ques 8. Which state government has achieved 100% ODF Plus coverage?
Ans. Uttar Pradesh

Ques 9. In which city has the country’s first cartography museum been inaugurated?
Ans. Mussoorie

Ques 10. Who has been appointed as the country head of wholesale banking by Yes Bank?
Ans. Manish Jain

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs, current affairs 2022 , current affairs today , current affairs 2023 , vision ias current affairs , drishti ias current affairs , current affairs in hindi , gk today current affairs , adda247 current affairs, 25 September 2023 Daily Current Affairs, Current Affairs notesplanet.

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *