30 May 2022 Current Affairs

2
377
30 May 2022 Current Affairs
30 May 2022 Current Affairs

Current Affairs

30 May 2022 Current Affairs: In this post, we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. All these posts are very important for all the candidates who are preparing for the competitive exam.

Current Affairs 30 May 2022 

Ques 1. Which has become the second Kingdom to recognize CFR rights?
Ans. Chhattisgarh

Ques 2. Which state has got the SKOCH Award in the field of education?
Ans. West Bengal

Read Also: Current Affairs

Ques 3. Who has been given the ‘Achievers of Bangalore’ award?
Ans. Dr. Vishwa Cariappa

Ques 4. Who has been honored with the Excellence in Cinema Award at the French Riviera Film Festival?
Ans. Nawazuddin Siddiqui

Ques 5. The government has made PAN Aadhaar mandatory for deposits or withdrawals above how many lakhs?
Ans. 20

Ques 6. Which payment bank has recently introduced an issuer fee for Aadhaar Enabled Payment System (AEPS)?
Ans. India Post Payments Bank

Ques 7. When is the International Action Day for Women’s Health observed?
Ans. May 28

Ques 8. On which Himalayas the National Geographic Society has Placed the world’s highest weather station?
Ans. mount Everest

Ques 9. Where has the world’s initial nano urea plant been inaugurated?
Ans. Gujarat

Ques 10. India’s first ‘Lavender Festival’ has been inaugurated in which UT/State recently?
Ans. Jammu and Kashmir

Ques 11. Defense Minister has approved the new Defense Estates Circle for which state?
Ans. Uttarakhand

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf,  current affairs recent, Current Affairs

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here