31 May 2022 Current Affairs

0
288
31 May 2022 Current Affairs
31 May 2022 Current Affairs

Current Affairs

31 May 2022 Current Affairs: In this post, we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. All these posts are very important for all the candidates who are preparing for the competitive exam.

Current Affairs 31 May 2022 

Ques 1. Who has released the list of 2000 public companies globally?
Ans. Forbes

Ques 2. World Health Organization and who has recently released the first (GReAT) Global Report on Assistive Technology?
Ans. United Nations Children’s Fund

Ques 3. Which country has topped the ISSF Junior World Cup 2022?
Ans. India

Ques 4. How many years ago the Central Advisory Board for people working in the field of archaeological research and ASI has been re-established?
Ans. 7 years

Read Also: Current Affairs

Ques 5. Which Kingdom government has ordered 33% reservation for women in outsourced employees in all its departments?
Ans. Karnataka

Ques 6. Which Indian government official has been appointed as the chairman of the committee of the World Trade Organization?
Ans. Anwar Hussain Sheikh

Ques 7. Who has released India’s inequality status report?
Ans. Vivek Debroy

Ques 8. INS Gomti, which was recently decommissioned after 34 years of service in the Indian Armed Forces, was a __?
Ans. missile frigate

Ques 9. When is Indian Commonwealth Day celebrated?
Ans. May 24

Ques 10. The Cabinet Committee on Economic Affairs (CCEA) has approved the government’s ________% stake sale in Hindustan Zinc Limited (HZL).
Ans. 29.5%

Ques 11. Which 16 feet tall bronze statue of Dravidian legend and five times Tamil Nadu Chief Minister Late M Karunanidhi was unveiled?
Ans. Chennai

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf,  current affairs recent, Current Affairs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here