01 June 2022 Current Affairs

1
275
01 June 2022 Current Affairs
01 June 2022 Current Affairs

Current Affairs

01 June 2022 Current Affairs: In this post, we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. All these posts are very important for all the candidates who are preparing for the competitive exam.

Current Affairs 01 June 2022 

Ques 1. Who has launched the ‘NIGAH’ project at ICD Garhi Harsaru, Gurugram?
Ans. Delhi customs

Ques 2. Which athlete, who won the Bonz Medal at the Tokyo Olympics, has been elected as the chairman of the IBA Athletes’ Committee?
Ans. Lovina borgohain

Read Also: Current Affairs

Ques 3. Who has broken the national record of Hundred Meter hurdles in the UK?
Ans. Jyoti Yaraji

Ques 4. In which Nation will the New Development Bank set up a regional office?
Ans. India

Ques 5. In which state did the postal department deliver mail using drones for the first time?
Ans. Gujarat

Ques 6. State of the Global Climate Report 2021 has been released by whom recently?
Ans. world meteorological organization

Ques 7. What is the theme of ‘United Nations Peacekeepers 2022’?
Ans. People Peace Progress: The Power of Partnership

Ques 8. BOB Financial and who has recently launched a co-branded contactless RuPay credit card?
Ans. HPCL

Ques 9. Which is the second state to recognize Community Forest Resource (CFR) rights within a national park?
Ans. Chhattisgarh

Ques 10. The third edition of the Bongosagar project started between India and which country’s navy?
Ans. Bangladesh

Ques 11. Which Kingdom government has constituted the panel to implement the Uniform Civil Code?
Ans. Uttarakhand

Ques 12. State of the Global Climate Report 2021 has been released by whom recently?
Ans. world meteorological organization

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf,  current affairs recent, Current Affairs

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here