29 May 2022 Current Affairs

1
247
29 May 2022 Current Affairs
29 May 2022 Current Affairs

Current Affairs

29 May 2022 Current Affairs: In this post, we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. All these posts are very important for all the candidates who are preparing for the competitive exam.

Current Affairs 29 May 2022 

Ques 1. According to a report, which Nation has recorded the highest number of deaths related to air pollution?
Ans. India

Ques 2. According to a study released by mobile access tech company Keezy, which city is the best city in the world to work from home?
Ans. Singapore

Ques 3. India and which country signed Investment Promotion Agreement in Tokyo on 23rd May 2022?
Ans. America

Ques 4. What percentage of India’s growth rate has been projected by the United Nations in 2022?
Ans. 6.4%

Ques 5. What was the venue of the Fourth Regional Security Dialogue on Afghanistan?
Ans. Dushanbe, Tajikistan

Ques 6. The President of which country announced the creation of the “Indo Pacific Economic Framework for Prosperity”?
Ans. North America

Ques 7. Which state government constituted the drafting committee under recently retired Supreme Court Justice Ranjana Desai to implement the Uniform Civil Code?
Ans.  Uttarakhand

Ques 8. Who has been nominated as the first woman vice-chancellor of Kashmir University?
Ans. Nilofer Khan

Ques 9. In which Town is the “Param Warrior Sthal” located?
Ans. New Delhi

Ques 10. Indian Railways tied up with which IIT to develop India’s first ‘Indigenous Hyperloop’?
Ans. IIT Madras

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf,  current affairs recent, Current Affairs

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here