30 March 2023 Current Affairs

0
135
30 March 2023 Current Affairs
30 March 2023 Current Affairs

Current Affairs

30 March 2023 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all competitive exams. Read this post carefully. Most questions Are related to this Topic in Exams.

Current Affairs 30 March 2023 

Ques 1. What is the position of India in the medal tally of ISSF World Cup Rifle and Pistol 2023?
Ans. India in second place

Ques 2. Who has been made the state president by Aam Aadmi Party in Rajasthan?
Ans. Naveen Paliwal

Ques 3. Under which act the Indian Ports Association was formed?
Ans. Societies Registration Act

Ques 4. To which state did the 12th century philosopher Lord Basaveshwara belong?
Ans. Karnataka

Ques 5. When is the Purple Day of Epilepsy observed every year?
Ans. 26 March

Ques 6. Who has won the Gen Next (GeN next) Entrepreneur Award at the Forbes India Leadership Awards 2023?
Ans. Isha Ambani

Ques 7. Which is the world’s first 3D printed rocket which has been successfully launched?
Ans. Terran 1

Ques 8. International Monetary Fund recently gave $ 80.77 million aid to which African country?
Ans. Burkina Faso

Ques 9. Rajasthan Sanskrit Academy has announced the All India Magha Puraskar to whom?
Ans. Pramod Kumar Sharma

Ques 10. Which Indian institute has been ranked 222nd best engineering and technology subject in the world in the recently released 2023 edition of QS World University Rankings by subject?
Ans. IIT Guwahati

Ques 11. On which island of Japan did an earthquake of magnitude 6.1 occur?
Ans. hokkaido

Ques 12. What is the sex ratio of India expected to reach by 2036 as per the report Women and Men in India 2022?
Ans. 952

Ques 13. Who has won the Wildlife Conservation Award 2023 recently?
Ans. Alia Mir

Ques 14. Which country has started the quantum computing based telecom network link?
Ans. India

Ques 15. How much has the Employees Provident Fund Organization increased the interest rate for the current financial year?
Ans. 8.15 percent

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: Daily Current Affairs, current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent, Current Affairs.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here