29 March 2023 Current Affairs

0
122
29 March 2023 Current Affairs
29 March 2023 Current Affairs

Current Affairs

29 March 2023 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all competitive exams. Read this post carefully. Most questions Are related to this Topic in Exams.

Current Affairs 29 March 2023 

Ques 1. Which is the winning team of the first edition of Women’s Premier League 2023?
Ans. Mumbai Indians

Ques 2. What is the position of Rajasthan in pomegranate production in the country?
Ans. third

Ques 3. Who has recently won bronze medal in 25m pistol in ISSF Pistol/Rifle World Cup?
Ans. Manu Bhaker

Ques 4. Which city will host the International Bio Resource Conclave and Ethno Pharmacology Congress 2023?
Ans. Imphal

Ques 5. Reserve Bank of India has imposed a fine of Rs 30 lakh on which bank?
Ans. Karur Vysya Bank

Ques 6. NGI has imposed a fine of Rs 10 crore on which state for failing to protect Ramsar sites?
Ans. Kerala

Ques 7. Which state has given the highest wage of Rs 357 under MNREGA?
Ans. Haryana

Ques 8. Sawai Madhopur district administration’s innovation on the lines of Jaipur ‘Badlega Sawai Madhopur’ is related to?
Ans. Cleanliness

Ques 9. Ralamandal Wildlife Sanctuary is located in Indore, when was this wildlife sanctuary established?
Ans. 1989

Ques 10. Union Environment Minister Bhupendra Yadav recently launched the Aravalli Green Wall Project in which city?
Ans. North Gurugram

Ques 11. Which program has been launched by the Government of India for the prevention and control of rabies?
Ans. National Rabies Control Program

Ques 12. Which Indian city is hosting the W20 Inception meeting under the chairmanship of G-20?
Ans. Aurangabad

Ques 13. Which country has successfully tested an underwater nuclear capable attack drone?
Ans. North Korea

Ques 14. Who will broadcast MotoGP in India?
Ans. Air com 18

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: Daily Current Affairs, current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent, Current Affairs.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here