31 March 2023 Current Affairs

0
173
31 March 2023 Current Affairs
31 March 2023 Current Affairs

Current Affairs

31 March 2023 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all competitive exams. Read this post carefully. Most questions Are related to this Topic in Exams.

Current Affairs 31 March 2023 

Ques 1. To promote startups, the state government has increased the limit of tender purchase (procurement) from 15 lakhs to how much?
Ans. Rs 25 lakh

Ques 2. Which transgender folk artist has been selected by the Election Commission (EC) in Karnataka as the poll icon for the transgender community?
Ans. manjamma jogti

Ques 3. Where has Rajivika installed the state’s first ‘sanitary napkin’ making machine powered by solar energy?
Ans. Bichiwada, Dungarpur

Ques 4. Which country’s Prime Minister has announced the suspension of judicial reforms following nationwide protests?
Ans. Israel

Ques 5. Who has announced the Guru Pooja Award?
Ans. Kerala Sangeet Natak Akademi

Ques 6. According to the annual report ‘Basic Animal Husbandry Statistics 2022’ released by the Central Animal Husbandry Department, what is the position of Rajasthan in the country in milk and wool production?
Ans. first

Ques 7. On completion of 30 years of Project Elephant, Draupadi Murmu will inaugurate ‘which festival’ at Kaziranga?
Ans. ‘Gaj Utsav’

Ques 8. Who has started the Captive Employment Scheme?
Ans. Giriraj Singh

Ques 9. Prime Minister Narendra Modi inaugurated the Whitefield KRP Puram Metro Line in which state?
Ans. Karnataka

Ques 10. The World Bank has approved a loan of $108 million for the flood management project of which state?
Ans. Assam

Ques 11. What is the passport index of India in 2023?
Ans. 144

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: Daily Current Affairs, current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent, Current Affairs.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here