15 April 2024 Current Affairs

0
47
15 April 2024 Current Affairs
15 April 2024 Current Affairs

Current Affairs

15 April 2024 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all government exams. Read this post carefully. All Question Important for exam Like: SSC, Bank, LDC.

Current Affairs 15 April 2024 

Ques 1. ‘Murari Lal’ has passed away at the age of 91, who was he?
Ans. Social worker

Ques 2. Where is India’s position in the 2023 ranking of the world’s most criminal countries?
Ans. 77

Ques 3. In which state has the government successfully conducted social audit in all the gram panchayats?
Ans. Jammu and Kashmir

Ques 4. Where will Uttar Pradesh’s first glass sky walk bridge be built?
Ans. Chitrakoot

Ques 5. According to the National Statistical Office (NSO), India’s annual retail inflation declined by how much percent for March 2023?
Ans. 5.66%

Ques 6. Which bank has launched ‘Digital Dukaan’ business management solution for merchants?
Ans. Axis Bank

Ques 7. The UAE announced that the Hakuto-R Mission 1 lunar lander is scheduled to land on the Moon on 25 April 2023. What is the name of the rover?
Ans. Rashid Rover

Ques 8. Which country will buy Hellfire missile and MK 54 torpedo from America?
Ans. India

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs, current affairs 2023 , current affairs today , current affairs 2024 , vision ias current affairs , drishti ias current affairs , current affairs in hindi , gk today current affairs , adda247 current affairs, 05 October 2023 Daily Current Affairs, Current Affairs Notesplanet.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here