26 September 2023 Current Affairs

0
94
26 September 2023 Current Affairs
26 September 2023 Current Affairs

Current Affairs

26 September 2023 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all government exams. Read this post carefully. All Question Important for exam Like: SSC, Bank, LDC.

Current Affairs 26 September 2023 

Ques 1. Where has the fourth edition of ‘Nadi Utsav’ started?
Ans. New Delhi

Ques 2. When is International Peace Day celebrated?
Ans. 21st September

Ques 3. Which IT giant has tied up with Norway’s BankID BankAccept to boost payments?
Ans. TCS

Ques 4. Which state government is organizing Sanskrit talent search competition for promotion?
Ans. Uttar Pradesh

Ques 5. Which state government has started the immediate ‘birth registration’ process for newborn babies in government health facilities?
Ans. Uttar Pradesh

Ques 6. Which country’s military force has unveiled artificial intelligence robot ‘Valkyrie’ for air combat?
Ans. USA

Ques 7. Where has ICMR approved TrueNat test for detection of Nipah virus?
Ans. Kerala

Ques 8. 12U2 group of India, Israel, UAE and US announced joint space venture. In which year was 12U2 formed?
Ans. 2021

Ques 9. Has it become the number-one team in all three formats of cricket, T-20, ODI and Test?
Ans. Indian team

Ques 10. The Governor of which state has unveiled the logo of ‘Kala Kranti Mission’?
Ans. West Bengal

Ques 11. Appointed as the temporary head coach of the Germany national football team? ,
Ans. Julian Nagelsmann

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs, current affairs 2022 , current affairs today , current affairs 2023 , vision ias current affairs , drishti ias current affairs , current affairs in hindi , gk today current affairs , adda247 current affairs, 19 September 2023 Daily Current Affairs, Current Affairs notesplanet.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here