22 September 2023 Current Affairs

0
127
22 September 2023 Current Affairs
22 September 2023 Current Affairs

Current Affairs

22 September 2023 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all government exams. Read this post carefully. All Question Important for exam Like: SSC, Bank, LDC.

Current Affairs 22 September 2023 

Ques 1. In which country will the ’19th Asian Games 2023′ be organized?
Ans. China

Ques 2. India has become the largest export partner of which country?
Ans. bangladesh

Ques 3. Which railway station has been renamed as Shaheed Captain Tushar Mahajan Railway Station?
Ans. Udhampur

Ques 4. Who has hosted the ‘Youth 20 India Summit’
Ans. Vadodara

Ques 5. What is Neeraj Chopra’s position in Diamond League 2023?
Ans. second place

Ques 6. The Chief Minister of which state has been awarded Singapore’s top fellowship ‘Lee Kuan Yew Exchange Fellowship’?
Ans. Assam

Ques 7. Where was the Integrated Electricity Consumer Portal launched?
Ans. Shimla

Ques 8. Where has India’s first hybrid rocket been launched?
Ans. Tamil Nadu

Ques 9. Which temple of Karnataka was included as a UNESCO World Heritage Site in September 2023?
Ans. Hoysala Temple

Ques 10. Which has become the official airline of the Indian football team?
Ans. indigo

Ques 11. In September 2023, NHAI signed an agreement to develop a Rs 1,770 crore multi-modal logistics park in which city?
Ans. Bengaluru

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs, current affairs 2022 , current affairs today , current affairs 2023 , vision ias current affairs , drishti ias current affairs , current affairs in hindi , gk today current affairs , adda247 current affairs, 19 September 2023 Daily Current Affairs, Current Affairs notesplanet.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here