04 March 2024 Current Affairs

0
2
04 March 2024 Current Affairs
04 March 2024 Current Affairs

Current Affairs

04 March 2024 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all government exams. Read this post carefully. All Question Important for exam Like: SSC, Bank, LDC.

Current Affairs 04 March 2024 

Ques 1. Which university has secured the first position in ‘Khelo India University Games 2024’?
Ans. Chandigarh University

Ques 2. What is the title of Lakshmi Murdeshwar Puri’s first book released in February 2024?
Ans. Swallowing the Sun

Ques 3. Which state will get its first railway station, Rangpo Station, after the foundation stone was laid by Prime Minister Narendra Modi?
Ans. Sikkim

Ques 4. Who has inaugurated the anniversary of the Supreme Court in New Delhi?
Ans. Narendra Modi

Ques 5. Which state government has unveiled the ‘Universal Life Insurance Scheme’?
Ans. Nagaland

Ques 6. What is the scientific name of the newly discovered species of the world’s largest snake?
Ans. Eunectes Akiyama

Ques 7. Who inaugurated India’s longest cable stayed bridge in Dwarka, Gujarat?
Ans. Narendra Modi

Ques 8. Who has launched the young scientist program Yuvika 2024?
Ans. ISRO

Ques 9. Where in Gujarat was the new Indian Coast Guard (ICG) jetty inaugurated in February 2024?
Ans. Vadinar

Ques 10. What was India’s GDP growth rate in the third quarter of the financial year 2023-24?
Ans. 8.4%

Ques 11. Who has created India’s first spy satellite for the use of armed forces?
Ans. TASL

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs, current affairs 2023 , current affairs today , current affairs 2024 , vision ias current affairs , drishti ias current affairs , current affairs in hindi , gk today current affairs , adda247 current affairs, 05 October 2023 Daily Current Affairs, Current Affairs Notesplanet.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here