• Tue. Apr 23rd, 2024

NotesPlanet

Visit Our NotesPlanet Website and Build your Future

20 March 2024 Current Affairs20 March 2024 Current Affairs

Current Affairs

20 March 2024 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all government exams. Read this post carefully. All Question Important for exam Like: SSC, Bank, LDC.

Current Affairs 20 March 2024 

Ques 1. Who has won the title of the second season of Women’s Premier League (WPL)?
Ans. Royal Challengers Bangalore

Ques 2. The Chief Minister of which state has launched India’s first LNG powered bus?
Ans. Maharashtra

Ques 3. Which country’s cuisine has been ranked first in the list of ’10 Best Paneer Desserts’ in the world?
Ans. poland

Ques 4. By what name is the geriatric clinic set up by the Medical and Health Department for the elderly in all the district hospitals of the state known?
Ans. Ramshray

Ques 5. Who has launched E-NAM (National Agriculture Market) mobile app?
Ans. Arjun Munda

Ques 6. Who has received the PV Narasimha Rao Memorial Award?
Ans. Ratan Tata

Ques 7. Which city of Nepal has been declared the tourism capital of the country?
Ans. Pokhara

Ques 8. Who has been made the chairman of the Animal Welfare Board?
Ans. Jaswant Vishnoi

Ques 9. Who has become the National Disability Icon of the Election Commission of India?
Ans. Sheetal Devi

Ques 10. Who has successfully tested its Dragonfire Laser Directed Energy Weapon
Ans. Britain

Ques 11. In which state/union territory did the government approve 10% reservation for Pahari and three other tribes?
Ans. Jammu and Kashmir

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs, current affairs 2023 , current affairs today , current affairs 2024 , vision ias current affairs , drishti ias current affairs , current affairs in hindi , gk today current affairs , adda247 current affairs, 05 October 2023 Daily Current Affairs, Current Affairs Notesplanet.

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *