• Tue. Apr 23rd, 2024

NotesPlanet

Visit Our NotesPlanet Website and Build your Future

19 March 2024 Current Affairs19 March 2024 Current Affairs

Current Affairs

19 March 2024 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all government exams. Read this post carefully. All Question Important for exam Like: SSC, Bank, LDC.

Current Affairs 19 March 2024 

Ques 1. Which country has successfully tested Dragonfire Laser Directed Energy Weapon?
Ans. Britain

Ques 2. Which state has announced to build a government guest house in Kashmir?
Ans. Maharashtra

Ques 3. Which country has topped the Human Development Index (HDI) in the 2023-24 Human Development Report?
Ans. switzerland

Ques 4. What position has Rajasthan achieved in the entire country in the Smart City Mission Scheme?
Ans. second

Ques 5. Who has been honored with the prestigious PV Narasimha Rao Memorial Award?
Ans. Ratan Tata

Ques 6. Who has been appointed as the new chairman of Prasar Bharati in March 2024?
Ans. Navneet Kumar Sehgal

Ques 7. Lalit Kumar, who won the gold medal in the 39th National Taekwondo Competition, belongs to which district?
Ans. Bharatpur

Ques 8. Which government has launched India’s first LNG powered bus?
Ans. Maharashtra

Ques 9. India and which country have signed Law and Dispute Agreement?
Ans. Singapore

Ques 10. Who launched the Digital Crime Management System to aid India’s fight against terrorism and organized crime?
Ans. Amit Shah

Ques 11. What is the position of Rajasthan in the country in providing daily water connections under Jal Jeevan Mission?
Ans. third

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs, current affairs 2023 , current affairs today , current affairs 2024 , vision ias current affairs , drishti ias current affairs , current affairs in hindi , gk today current affairs , adda247 current affairs, 05 October 2023 Daily Current Affairs, Current Affairs Notesplanet.

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *