20 June 2024 Current Affairs

0
38
20 June 2024 Current Affairs
20 June 2024 Current Affairs

Current Affairs

20 June 2024 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all government exams. Read this post carefully. All Question Important for exam Like: SSC, Bank, LDC.

Current Affairs 20 June 2024 

Ques 1. Prime Minister Narendra Modi will release which installment of ‘PM-Kisan Yojana’ in Varanasi?
Ans. 17th

Ques 2. Who won the gold medal in men’s javelin throw at the World Athletics Continental Gold Tour in Finland on June 18, 2024?
Ans. Neeraj Chopra

Ques 3. Who will host the Hockey Men’s Junior World Cup 2025?
Ans. India

Ques 4. Where has North India’s first Maharao Shekhaji Military Academy been built?
Ans. Mohanpura village, Sikar

Ques 5. Which country has distanced itself from the declaration of the Ukraine Peace Conference?
Ans. India

Ques 6. The World Bank has increased India’s growth rate forecast for the financial year 2025 to how many percent?
Ans. 6.6%

Ques 7. In which scheme, the state government has implemented a coupon system for food at one time to prevent fraud?
Ans. Shri Annapurna Rasoi Yojana

Ques 8. In which country, cloud giant Oracle Cloud will help in training 02 lakh students?
Ans. India

Ques 9. Four solar projects of how many megawatts of energy have been approved by the Chief Minister of Rajasthan?
Ans. 2950 megawatts

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Youtube: Notesplanet

Tags: current affairs answers, current affairs in hindi, today current affairs in hindi, current affairs pdf, current affairs 2024, 10 current affairs, today current affairs pdf, current affairs of india.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here