19 June 2024 Current Affairs

0
48
19 June 2024 Current Affairs
19 June 2024 Current Affairs

Current Affairs

19 June 2024 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all government exams. Read this post carefully. All Question Important for exam Like: SSC, Bank, LDC.

Current Affairs 19 June 2024 

Ques 1. Who will be awarded the Sahitya Akademi Yuva Puraskar 2024 this year?
Ans. Gaurav Pandey

Ques 2. Who is the National Security Advisor (NSA) of America?
Ans. Jake Sullivan

Ques 3. The Smritivan Memorial Museum located in which state has been selected for the UNESCO Prix Award?
Ans. Gujarat

Ques 4. Two CM Rise Schools of which state of India have been selected among the best 10 schools in the world?
Ans. Madhya Pradesh

Ques 5. When will the new criminal laws Indian Justice Code, Indian Security Code and Indian Evidence Act come into force?
Ans. 1 July, 2024

Ques 6. In which state will GAIL set up India’s largest KTA ethane cracker project?
Ans. Madhya Pradesh

Ques 7. The first direct international flight service has been started between India and which country?
Ans. Cambodia

Ques 8. Where has the two-day India IORA Cruise Tourism Conference concluded?
Ans. New Delhi

Ques 9. How many times in a year has the University Grants Commission allowed Indian universities to give admission?
Ans. 2

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Youtube: Notesplanet

Tags: current affairs answers, current affairs in hindi, today current affairs in hindi, current affairs pdf, current affairs 2024, 10 current affairs, today current affairs pdf, current affairs of india.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here