19 September 2023 Current Affairs

0
137
19 September 2023 Current Affairs
19 September 2023 Current Affairs

Current Affairs

19 September 2023 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all government exams. Read this post carefully. All Question Important for exam Like: SSC, Bank, LDC.

Current Affairs 19 September 2023 

Ques 1. Indian-origin economist ‘Tharman Shanmugaratnam’ has been sworn in as the 9th President of which country?
Ans.  Singapore

Ques 2. Who has launched “PM Vishwakarma Yojana” at India International Convention and Expo Center in Dwarka, New Delhi?
Ans. Narendra Modi

Ques 3. Which state government has approved the first ‘Service Sector Policy’ of the state?
Ans.  Uttarakhand

Ques 4. How many artists were awarded the Sangeet Natak Akademi Amrit Puraskar in September 2023?
Ans. 84 Artist

Ques 5. In which state ‘School of Eminence’ has been started?
Ans. Punjab

Ques 6. In which state ‘Divya Kala Mela’ has been organized?
Ans. West Bengal

Ques 7. Which is the only Indian company to be included in the top 100 list of the World’s Best Companies for 2023 released by TIME Magazine?
Ans. Infosys

Ques 8. Which was started by Indian Bank to provide basic banking services?
Ans. IB SAATHI

Ques 9. In which state has it been announced that government jobs will not be given to those accused of molesting or raping women?
Ans. Chhattisgarh

Ques 10. Which state government is organizing ‘Sanskrit Talent Search Competition’ for language promotion?
Ans. Uttar Pradesh

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs, current affairs 2022 , current affairs today , current affairs 2023 , vision ias current affairs , drishti ias current affairs , current affairs in hindi , gk today current affairs , adda247 current affairs, 09 September 2023 Daily Current Affairs, Current Affairs notesplanet.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here