• Mon. Mar 4th, 2024

NotesPlanet

Visit Our NotesPlanet Website and Build your Future

18 September 2023 Current Affairs18 September 2023 Current Affairs

Current Affairs

18 September 2023 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all government exams. Read this post carefully. All Question Important for exam Like: SSC, Bank, LDC.

Current Affairs 18 September 2023 

Ques 1. Which state government has announced the launch of Kalaignar Magalir Urimai Thogai ‘Thim’ initiative.
Ans. Tamil Nadu

Ques 2. How many seats are reserved for OBC in local bodies in Gujarat?
Ans. 27%

Ques 3. Which nation has signed an agreement with France to buy 10 Airbus aircraft?
Ans. bangladesh

Ques 4. Which airline has become the global partner and official airline of the Indian football team?
Ans. Indigo

Ques 5. Dennis Austin has passed away. Who was he?
Ans. software developer

Ques 6. On which day is World Ozone Day celebrated?
Ans. 16 September

Ques 7. Which state government has approved nine industrial projects worth more than Rs 01 lakh crore?
Ans. Odisha

Ques 8. At which place CSIR-NIScPR organized the ‘Science Knowledge Conference’ program?
Ans. New Delhi

Ques 9. Which ministry is leading as the top buyer on GeM portal till September 2023?
Ans. Ministry of Coal

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs, current affairs 2022 , current affairs today , current affairs 2023 , vision ias current affairs , drishti ias current affairs , current affairs in hindi , gk today current affairs , adda247 current affairs, 09 September 2023 Daily Current Affairs, Current Affairs notesplanet.

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *