20 September 2023 Current Affairs

0
121
20 September 2023 Current Affairs
20 September 2023 Current Affairs

Current Affairs

20 September 2023 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all government exams. Read this post carefully. All Question Important for exam Like: SSC, Bank, LDC.

Current Affairs 20 September 2023 

Ques 1. ICCR has organized ‘Vaishali Festival of Democracy’ in which state?
Ans. Bihar

Ques 2. When is Hindi Diwas celebrated?
Ans. 14 september

Ques 3. When is World Patient Safety Day celebrated?
Ans. 17 September

Ques 4. Which country has won the Asia Cup title for the 8th time?
Ans. India

Ques 5. Which state government launched the ‘Mukhyamantri Ladli Brahm Awas Yojana’?
Ans. Madhya Pradesh

Ques 6. Where has ‘Integrated Electricity Consumer Portal’ been launched?
Ans. Shimla

Ques 7. India Which IIT has partnered with ICICI Bank to boost startup ecosystem?
Ans. IIT Kanpur

Ques 8. Which medal has Elavenil Valarivan won in the women’s 10 meter air rifle event?
Ans. Gold

Ques 9. Which railway station was renamed after Captain Tushar Mahajan?
Ans. Udhampur

Ques 10. In which state the 108 feet tall statue of ‘Adi Shankaracharya’ will be unveiled?
Ans. Madhya Pradesh

Ques 11. Which kingdom government has launched the Gift Deed Scheme to reduce property related problems?
Ans. Uttar Pradesh

Ques 12. Who has taken over as Director of SECI?
Ans. Joshit Ranjan

Ques 13. What percent has Fitch Ratings estimated India’s growth rate to be in fiscal year 2024?
Ans. 6.3

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs, current affairs 2022 , current affairs today , current affairs 2023 , vision ias current affairs , drishti ias current affairs , current affairs in hindi , gk today current affairs , adda247 current affairs, 19 September 2023 Daily Current Affairs, Current Affairs notesplanet.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here