11 September 2023 Current Affairs

0
124
11 September 2023 Current Affairs
11 September 2023 Current Affairs

Current Affairs

11 September 2023 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all government exams. Read this post carefully. All Question Important for exam Like: SSC, Bank, LDC.

Current Affairs 11 September 2023 

Ques 1. Where will the ‘Street Child Cricket World Cup 2023’ be held?
Ans. Chennai

Ques 2. With whom has the Government of India signed an MoU to help children learn AI?
Ans. Adobe

Ques 3. The Chief Minister of which state has launched ‘Sabal Yojana’ to empower disabled children
Ans. Himachal Pradesh

Ques 4. How many countries will participate in Street 20 World Cup Cricket?
Ans. 15 countries

Ques 5. When was the International Day celebrated to protect education from attack?
Ans. 09 September

Ques 6. The Chief Minister of which state has launched the Extended Breakfast Scheme for schools?
Ans. Tamil Nadu

Ques 7. ‘Salem Sago’ of which state has received GI tag?
Ans. Tamil Nadu

Ques 8. At which place has India’s first-of-its-kind underground transformer been inaugurated?
Ans. Bengaluru

Ques 9. Which sectors will be represented by the members of the Central Empowered Committee (CEC)?
Ans. Forestry and Environment

Ques 10. Which country has officially declared 03 September as Sanatan Dharma Day?
Ans. America

Ques 11. The Chief Minister of which state has announced every Tuesday as ‘Car Free Day’? Ans. Haryana

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs, current affairs 2022 , current affairs today , current affairs 2023 , vision ias current affairs , drishti ias current affairs , current affairs in hindi , gk today current affairs , adda247 current affairs, 09 September 2023 Daily Current Affairs, Current Affairs notesplanet.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here