19 April 2024 Current Affairs

0
24
19 April 2024 Current Affairs
19 April 2024 Current Affairs

Current Affairs

19 April 2024 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all government exams. Read this post carefully. All Question Important for exam Like: SSC, Bank, LDC.

Current Affairs 19 April 2024 

Ques 1. Who has been appointed by Space India as its brand ambassador?
Ans. Sanjana Sanghi

Ques 2. Who won the silver medal in the 13th European Girls Mathematical Olympiad (EGMO) 2024?
Ans. Gunjan Aggarwal and Sanjana Philo Chacko

Ques 3. CEO of which company Arjun Mohan has resigned?
Ans. Byju’s

Ques 4. Where was the state-of-the-art IT laboratory inaugurated by Army Chief General Manoj Pandey?
Ans. Uzbekistan

Ques 5. Which district has been selected by the Sports Authority of India for football training center under Khelo India?
Ans. Baran

Ques 6. Who has been appointed as the Managing Director of National Housing Bank?
Ans. Sanjay Shukla

Ques 7. Which company launched India’s first locally manufactured electric dump truck, specifically designed for open-cast mining operations?
Ans. Saini India

Ques 8. How many handicraft exporters from Rajasthan will be honored at the Indian Exposition Mart in Greater Noida?
Ans. 6

Ques 9. Which country has joined the list of countries responsible for 60% mismanaged plastic waste?
Ans. India

Ques 10. At what age did 1974 World Cup winner Bernd Holgenbein die?
Ans. 78 years

Ques 11. Indira Gandhi National Center for the Arts (IGNCA) has signed MoU with which institution to digitize priceless manuscripts and archival materials?
Ans. IIT, Jodhpur

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs answers, current affairs in hindi, today current affairs in hindi, current affairs pdf, current affairs 2024, 10 current affairs, today current affairs pdf, current affairs of india.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here