20 April 2024 Current Affairs

0
34
20 April 2024 Current Affairs
20 April 2024 Current Affairs

Current Affairs

20 April 2024 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all government exams. Read this post carefully. All Question Important for exam Like: SSC, Bank, LDC.

Current Affairs 20 April 2024 

Ques 1. Which Bollywood actor has been honored with ‘Lata Deenanath Mangeshkar Award’?
Ans. Amitabh Bachchan

Ques 2. Deependra Singh of which country has made the record of hitting 06 sixes in an over?
Ans. Nepal

Ques 3. Which company earned Frost & Sullivan’s 2023 Indian Company of the Year award for its outstanding contribution to the data center colocation services industry?
Ans. STT GDC India

Ques 4. Where will Rajasthan’s third ‘Butterfly Park’ be built after Udaipur?
Ans. Ajmer

Ques 5. Which IIT launched the country’s first mobile medical device calibration facility?
Ans. IIT Madras

Ques 6. Which foundation day of Rajasthan Police has been celebrated on April 16, 2024?
Ans. 75th

Ques 7. In which state Mahindra plans to set up a hybrid energy project worth Rs 1200 crore?
Ans. Maharashtra

Ques 8. Where did the Trishakti Corps of the Indian Army conduct the training exercise on firing Anti-Tank Guided Missile (ATGM) in high altitude area?
Ans. Sikkim

Ques 9. Who has launched the State Water Resources Information System Dashboard on March 15, 2024?
Ans. Suresh Singh Rawat

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs answers, current affairs in hindi, today current affairs in hindi, current affairs pdf, current affairs 2024, 10 current affairs, today current affairs pdf, current affairs of india.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here