17 September 2023 Current Affairs

0
99
17 September 2023 Current Affairs
17 September 2023 Current Affairs

Current Affairs

17 September 2023 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all government exams. Read this post carefully. All Question Important for exam Like: SSC, Bank, LDC.

Current Affairs 17 September 2023 

Ques 1. With whom has Amazon’s AWS partnered to enhance AI capabilities with cloud technologies?
Ans. ISRO

Ques 2. When is National Engineers Day celebrated every year?
Ans. 15 September

Ques 3. Which state government has signed an MoU with Spain’s La Liga for the development of football?
Ans. West Bengal

Ques 4. Which state’s Health Minister Balbir Singh has inaugurated “Mission Intensive Indradhanush 5.0”?
Ans. Punjab

Ques 5. Which country has unveiled visa policy to attract foreign investors?
Ans. Pakistan

Ques 6. Which state has won the title of ‘National Wheelchair Rugby Championship 2023’ for the fifth time?
Ans. Maharashtra

Ques 7. Who has been awarded the ‘Dr. AM Gokhale Award’?
Ans. Sanjay Mishra

Ques 8. The world’s highest fighter airfield will be constructed in ‘Nyoma’ of which state?
Ans. Ladakh

Ques 9. Which organization has partnered with the Goa government to launch ‘Chavath e-Bazaar-2023’?
Ans. Swiggy

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs, current affairs 2022 , current affairs today , current affairs 2023 , vision ias current affairs , drishti ias current affairs , current affairs in hindi , gk today current affairs , adda247 current affairs, 09 September 2023 Daily Current Affairs, Current Affairs notesplanet.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here