18 April 2024 Current Affairs

0
24
18 April 2024 Current Affairs
18 April 2024 Current Affairs

Current Affairs

18 April 2024 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all government exams. Read this post carefully. All Question Important for exam Like: SSC, Bank, LDC.

Current Affairs 18 April 2024 

Ques 1. ‘Lawrence Wong’ will become the new Prime Minister of which country?
Ans. Singapore

Ques 2. Who stood first in the Civil Services Examination, 2023?
Ans. Aditya Srivastava

Ques 3. Which portal is expected to soon launch a revised loan initiative to include more start-ups?
Ans. GeM Portal

Ques 4. Which IPL team has made the record of highest score in T20
Ans. Sunrisers Hyderabad

Ques 5. Which campaign has Jaipur Municipal Corporation Greater launched in schools under Swachh Survekshan 2024?
Ans. Homework of cleanliness

Ques 6. Where has DRDO and Indian Army successfully tested the ‘Man-Portable Anti-Tank Guided Missile’ (MPATGM) weapon system?
Ans. Rajasthan

Ques 7. Which famous author wrote the book “Knife: Harrowing Tale of Resilience and Fight for the Free Speech”?
Ans. Salman Rushdie

Ques 8. Which player from the state has been selected in the Indian team for the Asian Canoe Sprint Championship to be held in Tokyo?
Ans. Harshvardhan Singh Shaktawat

Ques 9. Who has partnered with eSewa and HAN Pokhara to promote UPI in Nepal?
Ans. PhonePe

Ques 10. Who was named the Young Global Leader in the Class of 2024 of the World Economic Forum?
Ans. Advaita Nair

Ques 11. With which country did India sign a new tax amendment protocol to avoid tax evasion?
Ans. mauritius

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs answers, current affairs in hindi, today current affairs in hindi, current affairs pdf, current affairs 2024, 10 current affairs, today current affairs pdf, current affairs of india.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here