17 April 2024 Current Affairs

0
20
17 April 2024 Current Affairs
17 April 2024 Current Affairs

Current Affairs

17 April 2024 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all government exams. Read this post carefully. All Question Important for exam Like: SSC, Bank, LDC.

Current Affairs 17 April 2024 

Ques 1. Where will Uttar Pradesh’s first glass sky walk bridge be built?
Ans. Chitrakoot

Ques 2. Which term describes a phenomenon where a country’s population declines significantly, leading to fewer births than deaths?
Ans. population decline

Ques 3. Which country has topped the ranking of most criminal countries?
Ans. Venezuela

Ques 4. How much renewable energy capacity did India add in the financial year 2023-24, setting a new record?
Ans. 18.48 gigawatt

Ques 5. From where to where is the state’s first elevated railway track proposed to be built?
Ans. Delhi-Jaipur

Ques 6. Where has the 7th round of India-Peru trade agreement talks been concluded?
Ans. New Delhi

Ques 7. Gond painting of which state has got GI Tag?
Ans. Madhya Pradesh

Ques 8. General Manoj Pandey has visited which country to attend bilateral defense talks and military exercises?
Ans. Uzbekistan

Ques 9. Who will be honored with the prestigious ‘Marwar Ratna Maharaja Mansingh Award’ of Marwar region?
Ans. Gulab Kothari

Ques 10. Who has become the first female High Commissioner of Britain to India?
Ans. Lindy Cameron

Ques 11. Who has made the Guinness World Record by running for 12 hours on a treadmill?
Ans. Sumit Singh

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs answers, current affairs in hindi, today current affairs in hindi, current affairs pdf, current affairs 2024, 10 current affairs, today current affairs pdf, current affairs of india.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here