16 September 2023 Current Affairs

0
77
16 September 2023 Current Affairs
16 September 2023 Current Affairs

Current Affairs

16 September 2023 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all government exams. Read this post carefully. All Question Important for exam Like: SSC, Bank, LDC.

Current Affairs 16 September 2023 

Ques 1. Which municipal corporation has started ‘Cash for Waste Scheme’?
Ans. Patna

Ques 2. Which state government has formed a committee to implement the Nand Baba Milk Mission?
Ans. Uttar Pradesh

Ques 3. In which year was Hindi adopted as the official language of the Union of India?
Ans. 1949

Ques 4. From which country has India reduced solar energy imports by up to 76%?
Ans. China

Ques 5. Which state has won the title of ‘National Wheelchair Rugby Championship 2023’ for the fifth time?
Ans. Maharashtra

Ques 6. NPCI has signed an agreement with which country’s bank for digital payments?
Ans. bangladesh

Ques 7. India agreed with which country to train Indian sailors in polar and Arctic waters?
Ans. russia

Ques 8. To which country has China appointed Zhao Jing as its new ambassador?
Ans. Afghanistan

Ques 9. The world’s highest fighter airfield will be constructed in ‘Nyoma’ of which state?
Ans. Ladakh

Ques 10. The Chief Minister of which state has flagged off 181 mobile veterinary vehicles
Ans. Odisha

Ques 11. Which state became the winner in the final of the 5th National Wheelchair Rugby Championship 2023?
Ans. Maharashtra

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs, current affairs 2022 , current affairs today , current affairs 2023 , vision ias current affairs , drishti ias current affairs , current affairs in hindi , gk today current affairs , adda247 current affairs, 09 September 2023 Daily Current Affairs, Current Affairs notesplanet.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here