15 September 2023 Current Affairs

0
79
15 September 2023 Current Affairs
15 September 2023 Current Affairs

Current Affairs

15 September 2023 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all government exams. Read this post carefully. All Question Important for exam Like: SSC, Bank, LDC.

Current Affairs 15 September 2023 

Ques 1. To which country has India handed over the ‘chairmanship of G20’?
Ans. Brazil

Ques 2. Which state’s cabinet has approved pension and OBC status for the transgender community?
Ans. Haryana

Ques 3. Who inaugurated the first global symposium on farmers’ rights held in New Delhi?
Ans. Draupadi Murmu

Ques 4. Which state government has approved the state’s first ‘Service Sector Policy’?
Ans. Uttarakhand

Ques 5. Which country has won the title of FIBA Basketball World Cup 2023.
Ans. Germany

Ques 6. At which place was the first such formal investment seminar between India and Saudi Arabia held?
Ans. New Delhi

Ques 7. What was the country’s GDP in the first quarter April-June 2023?
Ans. 7.8 percent

Ques 8. Which state government has launched the ‘Kalaignar Magalir Urimaai Thogai Thittam Scheme’?
Ans. Tamil Nadu

Ques 9. Which country launched self sovereign national digital ID for all its citizens.
Ans. bhutan

Ques 10. Who has been re-appointed as the Global Managing Director and Chief Executive Officer of Tata Steel Limited?
Ans. TV Narendran

Ques 11. Which country’s Air Force will get the first C-295 transport aircraft from Airbus?
Ans. India

Ques 12. Which country has signed an agreement with France to buy 10 Airbus aircraft?
Ans. Bangladesh

Ques 13. Who detected possible signs of life on the distant exoplanet K2-18b?
Ans. James Webb Telescope

Ques 14.  ‘Atal Residential School Scheme’ is associated with which state?
Ans. Uttar Pradesh

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs, current affairs 2022 , current affairs today , current affairs 2023 , vision ias current affairs , drishti ias current affairs , current affairs in hindi , gk today current affairs , adda247 current affairs, 09 September 2023 Daily Current Affairs, Current Affairs notesplanet.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here