15 May 2024 Current Affairs

0
21
15 May 2024 Current Affairs
15 May 2024 Current Affairs

Current Affairs

15 May 2024 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all government exams. Read this post carefully. All Question Important for exam Like: SSC, Bank, LDC.

Current Affairs 15 May 2024 

Ques 1. Who has been passed a proposal to make whom as a permanent member in the Assembly of the United Nations (UN)?
Ans. Palestine

Ques 2. Which medal has India’s star javelin thrower ‘Neeraj Chopra’ won in the Doha Diamond League?
Ans. Silver Medal

Ques 3. Which country’s contingent is participating with the Indian Army in the 7th edition of joint military exercise “Shakti” from May 13 to May 26 in Umroi, Meghalaya?
Ans. France

Ques 4. Which app has been launched by the Medical and Health Department for monitoring seasonal diseases?
Ans. ODK App

Ques 5. Director General of Defense Intelligence Agency ‘Lieutenant General DS Rana’ has left on an official visit to which country?
Ans. Tanzania

Ques 6. Where has Shri VL Kantha Rao, Secretary, Ministry of Mines, inaugurated the registered office of Mineral Videsh India Limited (Kabil)?
Ans. New Delhi

Ques 7. Which new trade route will be opened by the agreement between India and Iran on Chabahar port?
Ans. Between South Asia and Central Asia through Iran

Ques 8. Which country’s Foreign Minister Musa Zameer has come to India amid tense relations?
Ans. maldives

Ques 9. Who has been appointed by the Indian Volleyball Association as the chief coach of India’s senior women’s volleyball team?
Ans. Jayanarayan Chaudhary

Ques 10. Which country has launched its first Moon mission ‘iCUBE-Q’ in collaboration with China?
Ans. Pakistan

Ques 11. Who has been appointed as the acting chairman of the Reserve Bank of India?
Ans. R Lakshmi Kanth Rao

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs answers, current affairs in hindi, today current affairs in hindi, current affairs pdf, current affairs 2024, 10 current affairs, today current affairs pdf, current affairs of india.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here