16 July 2023 Current Affairs

0
81
16 July 2023 Current Affairs
16 July 2023 Current Affairs

Current Affairs

16 July 2023 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all competitive exams. Read this post carefully. Most questions Are related to this Topic in Exams.

Current Affairs 16 July 2023 

Ques 1. Where is the ‘6th India-Arab Partnership Summit 2023’ being held?
Ans. New Delhi

Ques 2. Who has won the men’s singles title of ‘Canada Open Badminton Tournament’?
Ans. Lakshya Sen

Ques 3. How many bird houses have been approved by the Rajasthan government for the protection and conservation of birds?
Ans. 50

Ques 4. When was the World Youth Skills Day celebrated?
Ans. 15 July

Ques 5. As per the recent ranking, which city of Pakistan has been listed among the least liveable cities in the world?
Ans. Karachi

Ques 6. Who has been given the highest Akademi Ratna award in the awards for the year 2023 announced by the Rajasthan Sangeet Natak Akademi?
Ans. Bhanu Bharti

Ques 7. A ‘methane-liquid oxygen rocket’ has been launched by a private space company of which country?
Ans. China

Ques 8. Edgar Reckevic has been sworn in as the gay President of which country?
Ans. Latvia

Ques 9. What is the rank of Rajasthan in insurance claim distribution in the country under the ‘Meri Policy Mere Haath’ door-to-door campaign run by the Centre?
Ans. first

Ques 10. The Chief Minister of which state has announced an incentive package for industrial promotion?
Ans. Chhattisgarh

Ques 11. Who won the gold medal in the women’s 100m hurdles at the Asian Athletics Championships?
Ans. Jyoti Yaraji

Ques 12. What is the rank of Rajasthan in insurance claim distribution in the country under the ‘Meri Policy Mere Haath’ door-to-door campaign run by the Centre?
Ans. first

Ques 13. Which state’s news channel has launched an Artificial Intelligence (AI) news anchor named ‘Lisa’?
Ans. Odisha

Ques 14. India has allowed potato import from which country till June 2024?
Ans. Bhutan

Ques 15. Which player has won the gold medal in the Under-15 Asian Wrestling Championship held in Amman (Jordan)?
Ans. Ashwani Bishnoi

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: Daily Current Affairs, current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent, Current Affairs.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here