15 July 2023 Current Affairs

0
97
15 July 2023 Current Affairs
15 July 2023 Current Affairs

Current Affairs

15 July 2023 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all competitive exams. Read this post carefully. Most questions Are related to this Topic in Exams.

 Current Affairs 15 July 2023

Ques 1. Where has the world’s first ‘Human Robot Press Conference’ been organized?
Ans. Geneva

Ques 2. Which country has introduced stricter quality control checks on Indian pharma products?
Ans. Gambia

Ques 3. Where is the meeting of ’50th GST Council 2023′ held?
Ans. New Delhi

Ques 4. Where can the country’s first Integrated Military Command (ITC) be announced?
Ans. Jaipur

Ques 5. Who has become India’s first regional AI news anchor?
Ans. Lisa

Ques 6. Who has started his new AI firm xAI?
Ans. Elon Musk

Ques 7. India’s first IIT campus will be set up in which city of Tanzania?
Ans. zanzibar

Ques 8. Which state government has approved two ‘thermal power projects’ of 800 MW each?
Ans. Uttar Pradesh

Ques 9. Where has Space X got the license to offer high speed internet?
Ans. mongolia

Ques 10. Which Sri Lankan spinner has been selected for the ICC Player of the Month (Men) June 2023?
Ans. Vanindu Hasaranga

Ques 11. For the educational upliftment of the tribal area, the state government has approved the opening of how many new tribal residential schools?
Ans. 7

Ques 12. Ganemat Sekhon recently created a national record in a World Cup at Lonato. Ganemat Sekhon achieved this feat in which sport?
Ans. shooting

Ques 13. In which state the Mobile Dost app has been launched?
Ans. Jammu Kashmir

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: Daily Current Affairs, current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent, Current Affairs.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here