12 July 2023 Current Affairs

0
85
12 July 2023 Current Affairs
12 July 2023 Current Affairs

Current Affairs

12 July 2023 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all competitive exams. Read this post carefully. Most questions Are related to this Topic in Exams.

Current Affairs 12 July 2023

Ques 1. Which country will preside over the ‘G20’ in the year 2024?
Ans. Brazil

Ques 2. When is ‘World Zoonosis Day’ celebrated?
Ans. July 06

Ques 3. Rajasthan’s first Pradhan Mantri Kaushal Skill Hub will be opened in which university?
Ans. Kota University, Kota

Ques 4. Recently a person has been appointed as the new chairman of the National Consumer Disputes Redressal Commission. is that person?
Ans. Justice AP Sahi

Ques 5. India and which country started trade agreement in local currencies?
Ans. Tanzania

Ques 6. Meet the Topper program is organized by which department?
Ans. Language and Library Department

Ques 7. The ‘Chief Election Commissioner’ of India has visited which country to observe the presidential elections?
Ans. Uzbekistan

Ques 8. At which level has Rajasthan been included in the Performing Grade Index (PGI) released by the Union Ministry of Education?
Ans. Aspirant-1 Level

Ques 9. India and which country have signed a protocol to enhance cooperation in the field of Personnel Management and Public Administration, which has a constitution till 2028?
Ans. Singapore country

Ques 10. Who was the only Spanish football player to win the Ballon d’Or award who passed away recently?
Ans. Luis Suarez

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: Daily Current Affairs, current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent, Current Affairs.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here