16 December 2023 Current Affairs

0
43
16 December 2023 Current Affairs
16 December 2023 Current Affairs

Current Affairs

16 December 2023 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all government exams. Read this post carefully. All Question Important for exam Like: SSC, Bank, LDC. CA

Current Affairs 16 December 2023 

Ques 1. In which state the annual three-day ‘Torgya Festival’ has been organized?
Ans. Arunachal Pradesh

Ques 2. Which French city unveiled the statue of Thiruvalluvar, a cultural icon revered by Tamils, in December 2023?
Ans. Sergi

Ques 3. Who has been elected as the new Speaker of the Telangana State Legislative Assembly in December 2023?
Ans. Gaddam Prasad Kumar

Ques 4. There will be a joint military exercise VINBAX-23 between India and which country?
Ans. Vietnam

Ques 5. Prashasti Srivastava of which district of Uttar Pradesh has been honored with the ‘Ati Vishisht Rail Seva Award’?
Ans. Lucknow

Ques 6. Market cap of Indian stock market reached for the first time?
Ans. crossed 4 trillion dollars

Ques 7. Which country has launched ‘Forest Certification Scheme’ for sustainable management?
Ans. India

Ques 8. What is the rank of Hyderabad in Mercer’s worldwide quality of life ranking for 2023?
Ans. 153rd

Ques 9. What is the Earth System Model developed at the Indian Institute of Tropical Meteorology (IITM) called?
Ans. IITM-ESM

Ques 10. ‘Gao Yaoji’ has passed away. Who was she?
Ans. Doctor

Ques 11. In which district has the Uttar Pradesh government decided to build a second industrial corridor?
Ans. Prayagraj

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs, current affairs 2022 , current affairs today , current affairs 2023 , vision ias current affairs , drishti ias current affairs , current affairs in hindi , gk today current affairs , adda247 current affairs, 05 October 2023 Daily Current Affairs, Current Affairs notesplanet, 26 अक्टूबर 2023 कर्रेंट अफेयर्स ,20 October 2023 Current Affairs.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here