• Mon. Mar 4th, 2024

NotesPlanet

Visit Our NotesPlanet Website and Build your Future

11 December 2023 Current Affairs11 December 2023 Current Affairs

Current Affairs

11 December 2023 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all government exams. Read this post carefully. All Question Important for exam Like: SSC, Bank, LDC.

Current Affairs 11 December 2023

Ques 1. Zoological Survey of India has discovered a new species of marine fish called “Sea Robbins”.
Ans. West Bengal

Ques 2. Who has released 1000 qubit quantum chip for the first time?
Ans. ibm

Ques 3. What is the theme of the event organized on the occasion of the 75th anniversary of the International Day of Remembrance of the Victims of the Crime of Genocide?
Ans. A living force in post-world society

Ques 4. In which district of Uttar Pradesh will the state’s first women’s military school be opened?
Ans. Mathura

Ques 5. Who has launched his first novel ‘Jeva: An Accidental Superhero’?
Ans. huma karashi

Ques 6. As mentioned by Prime Minister Narendra Modi, what was the growth rate of the Indian economy during the first six months of the current financial year?
Ans. 7.7 percent

Ques 7. In which district has the Uttar Pradesh government decided to open Asia’s second largest fish market?
Ans. Moradabad

Ques 8. With whom did the Asian Infrastructure Investment Bank (AIIB) collaborate to promote sustainable infrastructure development?
Ans. United Nations Development Program (UNDP)

Ques 9. Which ministry has started the ‘Mera Gaon Meri Dharohar’ project?
Ans. Ministry of Culture

Ques 10. With whom has EKI Energy Services collaborated to promote sustainable indoor solar cooking systems?
Ans. Indian Oil Corporation

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs, current affairs 2022 , current affairs today , current affairs 2023 , vision ias current affairs , drishti ias current affairs , current affairs in hindi , gk today current affairs , adda247 current affairs, 05 October 2023 Daily Current Affairs, Current Affairs notesplanet, 26 अक्टूबर 2023 कर्रेंट अफेयर्स ,20 October 2023 Current Affairs.

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *