14 July 2023 Current Affairs

0
95
14 July 2023 Current Affairs
14 July 2023 Current Affairs

Current Affairs

14 July 2023 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all competitive exams. Read this post carefully. Most questions Are related to this Topic in Exams.

Current Affairs 14 July 2023 

Ques 1. Shaukat Mirziyoyev has been elected as the new President of which country?
Ans. Uzbekistan

Ques 2. When is the World Kiswahili Language Day 2023 celebrated?
Ans. July 07

Ques 3. Who has launched Single Window NCC Cadets?
Ans. Rajnath Singh

Ques 4. The city has been ranked second in the list of 25 favorite cities of the world released by ‘Travel Plus Leisure Readers’ magazine.
Ans. Udaipur

Ques 5. A state government has planned to set up a micro diary of Indian cow breeds. is that state?
Ans. Uttar Pradesh

Ques 6. Where will the Government Minority English Medium Residential School be started by the state?
Ans. Jaipur

Ques 7. Who was appointed as the next Ambassador of India to Lithuania in July 2023?
Ans. Devesh Uttam

Ques 8. Where will the ’33rd Conference of State Finance Secretaries’ be organized by the Reserve Bank of India (RBI)?
Ans. Mumbai

Ques 9. Where will the 67th TAAI conference begin?
Ans. Colombo

Ques 10. Who has been announced to be honored with the Utsaksh Seva Medal for notable services by the Union Home Ministry?
Ans. Deepak Joshi

Ques 11. Who has recently launched the National Sickle Cell Anemia Eradication Mission 2047?
Ans. Narendra Modi

Ques 12. Who has been given the Best Panchayat Samiti award on World Population Day for doing excellent work in the field of family planning?
Ans. Shahpura, Bhilwara

Ques 13. Which among the big states of India has topped in grievance redressal by July 2023?
Ans. Sikkim

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: Daily Current Affairs, current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent, Current Affairs.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here