13 July 2023 Current Affairs

0
94
13 July 2023 Current Affairs
13 July 2023 Current Affairs

Current Affairs

13 July 2023 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all competitive exams. Read this post carefully. Most questions Are related to this Topic in Exams.

Current Affairs 13 July 2023 

Ques 1. India and which country have launched ‘Trade Agreement’ in local currencies?
Ans. Tanzania

Ques 2. According to the Global Peace Index 2023, which has become the most peaceful country in the world?
Ans. Iceland

Ques 3. India has allowed potato import to which country till the year 2024?
Ans. Bhutan

Ques 4. Which organization has released ‘Ozone UV Bulletin’?
Ans. WMO

Ques 5. Which country has declared emergency due to Ubinas volcano eruption?
Ans. Peru

Ques 6. Who has been honored by the Rajasthan Lalit Kala Akademi for doing excellent work in the field of art?
Ans. Dr. Rama Garg

Ques 7. Who inaugurated the Visitor’s Conference 2023 at Rashtrapati Bhavan?
Ans. President of North India

Ques 8. Government of India has recently appointed Telecom Secretary K Rajaraman as the new chairman of which service center authority?
Ans. International Financial Services Center

Ques 9. Who has won the Best Director award at the British National Awards?
Ans. Shekhar Kapur

Ques 10. Which has become the first insured village in Telangana state?
Ans. outspoken

Ques 11. India has handed over the torch of Startup 200 to which country?
Ans. Brazil

Ques 12. Lakshya Sen has won which second BWF Tour title in men’s singles category?
Ans. Canada Open

Ques 13. How many teachers will be trained in India and abroad under the Teacher Interface for Excellence (TIE) programme?
Ans. 500

Ques 14. Where was the National Fish Farmers Day meeting 2023 celebrated?
Ans. Mahabalipuram

Ques 15. A new variety of wheat named PBW RS1 has been developed by the researchers of which institute?
Ans. by Punjab Agricultural University

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: Daily Current Affairs, current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent, Current Affairs.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here